De Mient Bloeit! is een initiatief van bewoners die van de Mient een bloeiende parel willen maken. We hebben eind december een bewonersenquête gehouden in de buurt van de Mient. Heel blij waren we met een grote respons: 30% van alle enquêtes kregen we terug. Nog blijer waren we met de reacties: 95% van de mensen die de enquête terugstuurden vindt de bloemenweide een goed idee!

Zaaien op de Mient, een verslag

Op zaterdag 13 april 2019 was het zo ver: de groenstrook op de Mient werd ingezaaid met bloemenzaden. Ruim veertig mensen kwamen helpen. Wethouder Binnendijk van de gemeente Castricum opende de middag door het bijenhotel te onthullen. Vervolgens zaaiden buurtbewoners de afgeplagde strook in met inheemse zaden. Kinderen maakten bijenhotels van houtstammetjes en kleurden bordjes.

Het was een stralende en gezellige dag.

Dank zijn we verschuldigd aan de vele buurtbewoners die enthousiast reageerden, aan de gemeente Castricum die de kosten op zich nam en aan de wethouder voor zijn steun aan het project. Honing leverancier De Traay verstrekte de honing voor de honingproeverij.

Wilt u reageren? Neem dan contact met ons op via mient@bijzzzaak.nl

Bekijk hier ons Projectplan De Mient Bloeit!