Datum/Tijd
Date(s) - 07-03-2020
09:45 - 13:00

Locatie
hoek Molenweide/Henri Dunantsingel

Categorieën


Bijen, hommels en vlinders moeten in maart, als ze uit hun winterschuilplaatsen komen, veel stuifmeel hebben. Daarvoor hebben ze vooral katjes van wilgenstruiken nodig. Dat zijn de stuifmeel supermarkten in maart en begin april, als er verder maar weinig planten bloeien. Zonder katjes echter geen nieuwe generatie bijen, hommels en tal van vlinders. En dat blijkt nu het geval te zijn in Castricum. Het groen blijkt heel arm aan deze voor insecten zo noodzakelijke planten te zijn, waardoor bijen en hommels bij ons verdwijnen. Daarom organiseert Bijzzzaak op zaterdag 7 maart in de grote groenstrook langs de Henri Dunantsingel, die onderdeel uitmaakt van de doorlopende groene linten door Castricum, een katjes plant dag. Behalve wilgenstruiken zullen er aanvullend ook meidoorn, sporkehout en Gelderse roos aangeplant worden, die later in het voorjaar belangrijk zijn voor bijen, hommels en vlinders. Ook vogels zullen trouwens sterk van deze struiken profiteren.

Wil je ook iets doen tegen het uitsterven van insecten als bijen, hommels en vlinders kom dan meedoen met het aanplanten van wilgjes.

Vanaf 9.45 u wordt verzameld bij de hoek Molenweide/Henri Dunantsingel. De werkzaamheden starten om 10.00 u. Rond 13.00 u verwachten we klaar te zijn.

Vergeet niet om zelf werkhandschoenen, een steekschop en/of een takkenschaar mee te nemen. Informatie inwinnen of jezelf opgeven kan via:
p.mol@landschapnoordholland.nl of info@bijzzzaak.nl.